Boost your knowledge with 10 IAS fact questions..✍️

                   

1. Who is the author of  'The Economics History of India' ?

Ans.  Ramesh Chandra Dutt.


2. With whom is the 'Hindu Growth Rate' related?

Ans- GDP.


3. Where is Kareva Valley?

 Ans- Jammu Kashmir.


4. At the time of independence, who were the leaders related to Uttar Pradesh Kisan Sabha?

Ans- Baba Ramchandra, Gaurishankar Mishra and Indra Narayan Dwivedi.


5. Whose composition is 'Fatwa A Jahandari' ?

Ans- Jiauddin Barni.


6. Who was the Sufi saint who laid the foundation of Chishti serial in South India?

Ans-Sheikh Burhanuddin Garib.


7. What were the other names of Muhammad Ghori?

Ans- Sahabuddin (fiery constellation of religion), Muinuddin and Muhammad bin Saam.


8. Who founded the 'Mukti Mission' for the education of women?

Ans-Pandit Ramabai


9. Which is the smallest Upanishad ?

 Ans-Mandukya Upanishad


10. Which is the largest island of Japan in view of geographical and population?

Ans- Honshu


Note:- Waiting for your opinion also..

Comments

Popular posts from this blog

Let's know about the Indian Magna Carta..✍️

Ahichhatra

Arikamedu, A historical place